HOMEWINGTSUNORGANISATIEWT ALPHEN AAN DEN RIJNCONTACTLAATSTE NIEUWSFOTO'SVIDEO'SWEBLINKSCOPYRIGHT
Trainingsdiciplines
Blitzdefence
Zelfverdediging voor vrouwen
Krachtprincipes
Vechtprincipes

Blitzdefence


Wat is Blitzdefence?

Blitzdefence is een onderwijsmethode in het WingTsun systeem waar WT studenten mentaal en fysiek voorbereid worden, op de meest voorkomende vormen van fysieke confrontatie, door gebruik te maken van de meest toepasbare WingTsun technieken en concepten. Het is ontstaan door jarenlange onderzoeken en ervaringen naar de karakteristieken van 'realistische straatgevechten' met daarbij eveneens het juridische aspect meegenomen (Je kunt het gevecht 'winnen', maar vervolgens voor een rechter verliezen). Blitzdefence is als het ware de traditionele chinese vechttechnieken in een 'modern jasje' gestoken, aangepast aan de normen en waarden van nu!

Door doordacht te reageren kunnen mogelijk gevaarlijke situaties meestal al afgewend worden. Het hoofd koel kunnen houden en het eigen ego kunnen intomen zijn daarbij een noodzaak. Een vechtpartij verhinderen is niet laf, al is het alleen al vanwege het zware lichamelijk letsel wat je de ander kan toebrengen en andere vervelende bijkomendheden. Daarom: "een vermeden gevecht, is een gewonnen gevecht"!

Het Blitzdefence programma stelt zelfs de beginnende WT student in staat om - na slechts een korte periode van serieus trainen - om te gaan met diverse bedreigende- en gevaarlijke situaties die vandaag de dag kunnen plaatsvinden.
HOMEWINGTSUNORGANISATIEWT ALPHEN AAN DEN RIJNCONTACTLAATSTE NIEUWSFOTO'SVIDEO'SWEBLINKSCOPYRIGHT