HOMEWINGTSUNORGANISATIEWT ALPHEN AAN DEN RIJNCONTACTLAATSTE NIEUWSFOTO'SVIDEO'SWEBLINKSCOPYRIGHT
Trainingsdiciplines
Blitzdefence
Zelfverdediging voor vrouwen
Krachtprincipes
Vechtprincipes

WT ALPHEN AAN DEN RIJN

WT Alphen!

Sinds september 2009 is voor het eerst in Alphen aan den Rijn het 'Leung Ting Wing Tsun Kung Fu', ofwel 'WT' te beoefenen. Vooralsnog wordt alleen op de woensdagavond lesgegeven, echter bij voldoende animo zullen naar verwachting op meerdere tijdstippen en dagen lessen volgen.


WT-training heeft veel te bieden:

> zelfprotectie;
> effectieve zelfverdediging;
> coördinatietraining en bewegingsleer;
> lichaamsbeheersing;
> opbouw van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen;
> lichamelijke gezondheid;
> geestelijke balans en ontspanning;
> sportieve bezigheid en;
> vooral ook veel plezier in een gezellige atmosfeer.


WingTsun, leren en doen!

De concepten, de principes en alle bewegingen in WingTsun (WT) zijn logisch. De WT-training is zo opgebouwd dat de logische bewegingen op den duur natuurlijke bewegingen worden, zodat de juiste/correcte bewegingen automatisch naar voren komen in een willekeurige situatie, zonder daar over te moeten nadenken. Kennis is niet het voornaamste en (achteraf) weten wat je gedaan zou moeten hebben, of allemaal had kunnen doen, is zinloos. Door regelmatig en serieus te trainen leert de WT-student de gevoelsmatige basis om op het juiste moment te reageren, mee te geven, of om vastberaden tot de tegenaanval over te gaan.

In WingTsun wordt getraind in groepen, maar met individuele aandacht. In het WT-systeem wordt uitgegaan van de aanwezige mogelijkheden van de WT-student en de bekwaamheden van het individu worden bevorderd en uitgebreid. WingTsun bevordert de eigen krachten en verhoogd de zintuigelijke capaciteiten. Niet spierkracht en conditie zijn de eisen voor het WingTsun systeem, maar de bereidheid om zich met zijn/haar eigen lichaam bezig te houden, zijn of haar krachten te leren kennen én te benutten.
 
 
Alle bewegingen en technieken in de les worden gecontroleerd uitgevoerd en onbeschoft gedrag, ego-doenerij (laten zien 'de sterkste' te willen zijn), gebrek aan respect voor anderen en misplaatste agressie; daar is niemand bij gebaat!
 


HOMEWINGTSUNORGANISATIEWT ALPHEN AAN DEN RIJNCONTACTLAATSTE NIEUWSFOTO'SVIDEO'SWEBLINKSCOPYRIGHT